Захарченкове убице и даље на територији ДНР

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаКонтролни пункт у предграђу Горловке у Доњецкој области
Контролни пункт у предграђу Горловке у Доњецкој области - Sputnik Србија
Пратите нас
Диверзанти који су умешани у убиство лидера самопроглашене Доњецке народне републике Александра Захарченка и даље се налазе на територији ДНР, рекао је новинарима портпарол Министарства за државну безбедност ДНР Михаил Попов.
Министар за приходе и порезе ДНР Александар Тимофејев - Sputnik Србија
Повређени министар ДНР није у животној опасности

„Диверзанти који су учествовали у убиству лидера ДНР Александра Захарченка налазе се на нашој територији, што захтева повећану будност грађана ДНР, како ради личне безбедности, тако и ради евентуалне помоћи Оперативном штабу у проналажењу злочинаца“, рекао је Попов.

Захарченко je погинуо у петак, 31. августа, у експлозији у ресторану „Сепар“ у центру Доњецка, а министар за приходе и порезе самопроглашене републике Александар Тимофејев тешко је рањен. Од експлозије је погинуо је и Захарченков телохранитељ. 

Према наводима Министарства за ванредне ситуације ДНР, повређено је 11 људи, а власти ДНР су инцидент окарактерисале као терористички чин. 

Вршилац дужности лидера ДНР Дмитриј Трапезников је рекао да је ухапшено неколико људи који су осумњичени да су учествовали у убиству. Они су потврдили да је реч о диверзији Кијева. Служба безбедности Украјине је негирала оптужбе да је умешана у убиство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала