Председник Србије у Грделичкој клисури: Брдо мора да се сруши

© Tanjug / Сава РадовановићСрушени потпорни зид у Грделичкој клисури испред тунела Предејане
Срушени потпорни зид у Грделичкој клисури испред тунела Предејане - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после обиласка радова на јужном краку Коридора 10, где се недавно обрушила косина, да је важно да пут буде безбедан, а биће, каже, и завршен на време, у складу са уговором који је потписан.

Он је захвалио грађевинцима који су прихватили да наставе да раде и заврше изузетно захтеван посао на деоници о којој се само причало, а 70 година ништа није учињено.

„Ово је изузетно важан пут, жила куцавица за југ Србије“, рекао је Вучић.

Свечано отварање Коридора 10 - Sputnik Србија
Ко је крив: Обрушавање у Грделичкој клисури пред Судом части

Поручио је да верује да ће радови бити успешно завршени, а становницима југа Србије да очекује да ће до краја године моћи да објави да на југ Србије долази и један велики инвеститор, светски позната компанија, те да онда са развојем југа више неће бити проблема.

Кад је реч о радовима, Вучића су грађевинци обавестили, а он пренео новинарима, шта намеравају да раде како би решили проблем косине на тој деоници.

„Брдо иза нас мора да се сруши, то је 300.000 кубних метара земље, постоји и проблем са потпорним зидом који се закачио за гребен, па минери имају проблем“, рекао је Вучић.

Показао је геолошки приказ терена, односно клизишта, те рекао да део брда мора да се одсече и пребаци на другу страну.

Рекао је да је један од инжењера имао идеју да топовима руши брдо, али, нашалио се, неће тако радикалне потезе применити.

Коридор 10 - Sputnik Србија
Потпорни зид се обрушио, јер није било одвода за воду

Ови људи су, каже, ушли у историју јер су прокрчили и направили најтежи ауто-пут кроз Србију, а поређења ради, навео је да је 30 километара пута кроз Грделицу као 200-250 км кроз Војводину.

„И ово ћемо да савладамо и победимо“, рекао је, а по питању рока завршетка приметио да је план до краја године и додао: „Па ако и не буде, и ако буде до краја јануара, никоме круна с главе неће пасти“.

„Најважније је да буде сигурно и да људи могу да рачунају на безбедност, а ми ћемо их држати за реч и у оквирима којима су уговором обавезани“, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

Последњих 10 дана се, констатовао је, водила најбруталнија кампању против оних који су овде радили.

„Прво себи пуцамо у обе ноге, па се после сетимо да морамо да радимо“, истакао је Вучић и захвалио грађевинцима и путарима на посвећености с којом изводе тешке радове.

Председник је обишао данас радове на јужном краку Коридора 10, на деоници Горње Поље—Царичина долина, код Предејана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала