Орнела Мути жели руско држављанство

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаИталијанска глумица Орнела Мути
Италијанска глумица Орнела Мути - Sputnik Србија
Пратите нас
Италијанска глумица Орнела Мути испричала је новинарима о својим руским коренима и признала да жели да добије руско држављанство.

„Ја сам становник Русије, регистрована у Москви. Немам држављанство, али долазим овде што чешће могу. Волела бих да имам руско држављанство“, рекла је Мутијева.

Италијанска глумица је рекла да су њени баба и деда пореклом из Санкт Петербурга, па је она дуго времена маштала да сазна више о руским традицијама.

Амерички борац  Џеф Монсон - Sputnik Србија
Амерички борац Монсон добио руско држављанство

„Мој деда је био један од лекара руског цара. Моја баба је била пијаниста, а у нашој породици имамо и певачицу. Можда смо тако уметнички надарени због руских корена“, истакла је Мутијева.

Осим тога, она је испричала да разуме Русију, да јој је захвална и увек саветује онима који сумњају да обавезно оду тамо.

Мутијева је навела да је оно што се приказује у италијанским вестима помало разликује од онога што она својим очима види у Русији, али да она њу политика не интересује.

„Ја разумем Русију и захвална сам јој. Поносна сам што сам овде“, додала је глумица.

Орнела Мути игра улогу царице Ане Ивановне у представи „Кристални дворац“ чија премијера је заказана за 10. септембра у Кремљу. Раније су неки медији писали да ће Мутијева поднети захтев за руско држављанство, али то се још није догодило. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала