Харадинај направио свој тим за преговоре са Београдом — без Тачија

© AP Photo / ARMEND NIMANIРамуш Харадинај
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада у Приштини предложила је данас састав тима за наставак дијалога са Београдом, који ће предводити потпредседник владе Фатмир Љимај, а његов заменик је Енвер Хоџај.

У тиму су Беџет Пацоли, Дардан Гаши, Авни Арифи и Махир Јагџилар, представник турске заједнице на Косову, јавили су приштински медији.

Како је након седнице владе косовски премијер Рамуш Харадинај рекао новинарима у тиму има места за представника опозиције и грађанско друштво. Предлог ће бити достављен парламенту за сутрашњу ванредну седницу о дијалогу.

Трг у северном делу Косовске Митровице - Sputnik Србија
Весељи: Митровица никада неће бити део размене

Према његовим речима, ово ће бити владин тим за дијалог са Београдом.

Овом одлуком, рекао је, влада је преузела одговорност за дијалог.

„Влада је свој део посла обавила, а сада је ред да то учини и парламент“, рекао је Харадинај, пренео је приштински портал „Индекс онлајн“.

Уз напомену да га често оптужују да до сада није преузимао одговорност за дијалог Београда и Приштине, Харадинај је рекао да избор овог тима доказује да то није тако.

„Влада је овим избором обавила свој део посла, а на парламенту је сада да обави свој део“, рекао је Харадинај и додао је у интересу скупштине да се на сутрашњој ванредној седници парламента чују и други предлози.

Рекао је да је влада до сада више пута покушавала да да свој допринос дијалогу са Београдом, као што је то био случај, на пример, са раније предложеном платформом, али да по том питању ништа није урађено.

„Док не преузмемо дијалог од председника (Хашима Тачија), ово ће бити друга делегација, али то не значи да ће она расправљати о границама. Нико неће имати мандат да се игра са границама и на штету државе Косово“, рекао је Харадинај.

Приметио је и да је, како је рекао, немогуће зауставити дијалог који воде председник Србије Александар Вучић и Тачи, али је додао да косовски председник нема овлашћења да одлучује самостално.

Није могуће, казао је, да се само Тачи и његов кабинет баве дијалогом.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала