Ко су малоумне сељачине? Бриљантан одговор швајцарских медија Шаћирију

© AP Photo / Antonio CalanniЂердан Шаћири
Ђердан Шаћири - Sputnik Србија
Пратите нас
Швајцарски портал „Блик“ критиковао је Џердана Шаћирија због начина на који се извинио након приказивања албанског орла против Србије на Мундијалу у Русији.

Главни уредник спортске рубрике Феликс Бингезер верује да су извињења Гранита Џаке и Штефана Лихтштајнера искрена, али је осудио наступ Шаћирија пред новинарима и његову изјаву назвао „глупом“.

Ђердан Шаћири и Гранит Џака - Sputnik Србија
Џака и Шаћири се извинили Србима због двоглавог орла

Посебно му је засметао део у којем фудбалер рођен у Гњилану каже да се извињава „свима који су гледали меч у планинама“, јер новинар „Блика“ сматра да израз „у планинама“ означава да је неко „сељачина“.

„Да, господине Шаћири, ми смо планинска земља. Али нису сви који живе у планинама малоумни и залуђени националисти“, наводи се у тексту „Блика“.

Критикован је и селектор Владимир Петковић што је као заменика капитена поставио управо Џаку испред Јана Зомера, јер би искусни голман могао да „развије моћ повезивања у хетерогеном тиму“.

Шаћири, Џака и Лихтштајнер су голове Србији прославили склапањем албанског орла рукама, за шта су на Светском првенству кажњени само новчано (Албанци из Швајцарске са по 10.000 франака, а Лихтштајнер 5.000), подсећа Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала