Русија: Оптужбе Терезе Меј — отворена дезинформација

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаРуско министарство спољних послова
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија
Пратите нас
Оптужбе британске премијерке Терезе Меј да Русија није желела да сарађује по питању истраге тровања у Великој Британији је отворена дезинформација, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Савет безбедности УН гласа о резолуцији о санкцијама Северној Кореји - Sputnik Србија
Лондон представио „доказе“ о тровању Скрипаљевих у УН (видео)

Поред тога, како је истакла, класичан пример дезинформације је и то што је Лондон објавио фотографије и имена људи који су наводно умешани у те инциденте.

„Изјава Терезе Меј је имала неприхватљив тоналитет и садржала је оптужбе без могућности да Русија одговори на њих. На многобројне захтеве које је Москва упутила Лондону није стигао ниједан званичан одговор. Управо из тог разлога, када је Тереза Меј рекла да је Русији предлагано да одговори на одређена питања и да се оправда, те да се Москва понела неконструктивно и да је лагала — то не само да није истина, већ је реч о класичној дезинформацији“, казала је Захарова на брифингу у Москви.

Захарова је истакла и да највећу корист, када је реч о провокацијама у Солсберију и Ејмсберију, имају управо Британци, али и Американци.

„Москва рачуна на то да ће Лондон, у неком тренутку, ипак покренути дијалог са Москвом по питању истраге о инцидентима са тровањем у Великој Британији. Тренутно тај дијалог више изгледа као монолог који води сама Москва“, додала је.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала