Шта је Меркелова поручила Македонцима

© REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKIАнгела Меркел у Скопљу
Ангела Меркел у Скопљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка канцеларка Ангела Меркел, која је допутовала данас у прву званичну посету Македонији, поручила је грађанима да могу и треба сами да одлучују о будућности своје државе.

То може да буде чланство у НАТО-y И ЕУ ако референдум од 30. септембра буде успешан, рекла је она, али је и додала да има и одређених предуслова да би се то испунило, преноси МИА.             .

„Постојао је спор између ваше земље и Грчке и морало је да се нађе решење. Зато су питање имена и питање чланства повезани. Тридесетог септембра имате могућност, исто као пре 27 година, да гласате да ли ћете припадати ЕУ и НАТО-у, а то истовремено значи прихватање договора са Грчком“, рекла је Меркелова на заједничкој прес-конференцији са премијером Зораном Заевом.

Заев се захвалио Меркеловој на отвореној подршци Немачке евроатлантским интеграцијама Македоније.

Подршка коју добијамо у нашим напорима да изградимо напредно европско друштво је огромна и пријатељска, додао је он, преноси МИА.

Меркелова је раније данас стигла у једнодневну посету Македонији а испред зграде Владе Меркелову су уз све државничке почасти дочекали Заев и његови најближи сарадници, јавила је агенција МИА.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала