Вучић: Најмање је обичних, рационалних Срба

© Tanjug / Зоран ЖестићНикола Селаковић, Александар Вучић и Марко Ђурић у разговору са политичким представницима Срба на Косову и Метохији.
Никола Селаковић, Александар Вучић и Марко Ђурић у разговору са политичким представницима Срба на Косову и Метохији. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас политичким представницима Срба са КиМ да је питање Косова тешко и комплексно, да је зато такво и решење тог питања и поновио да је неопходно да се не изгуби из вида колико би Србе драматично угрозило свако рушење мира и стабилности на овом подручју.
Председник Србије Александар Вучић током обиласка Пољопривредне школе Приштина са привременим седиштем у Лешку - Sputnik Србија
Вучић привредницима: Улажите и у српске и у албанске средине

„Нагледао сам се пуно јунака, који би, како је говорио Александар Тијанић, живот дали за КиМ, али ни дан не би живели на КиМ. С друге стране има пуно оних који би само рекли — Косово смо одавно изгубили, признајте независност, Вучићу, ти си крив, замајаваш нас. Најмање је обичних, рационалних Срба који знају колико је тешко и комплексно питање, који знају да нити је све наше, нити је све њихово“, рекао је Вучић.

Како је рекао, мисли да смо далеко од решења, како због међусобно удаљених ставова, тако и због једног значајног дела међународне заједнице, преноси Танјуг.

„Нама не преостаје ништа друго до да се боримо за интерес нашег народа, земље, али да добро разумемо позицију у којој се налазимо и да знамо колико би нас драматично угрозило свако рушење мира и стабилности на овом подручју. Знам да ви то одлично знате, посебно Срби јужно од Ибра“, рекао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала