Стефановић о блокади ветерана: Ситуација сложена, пратимо

© Sputnik / Бранкица РистићМинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је јутрос, поводом блокаде пута на траси данашње посете председника Александра Вучића КиМ, да се ситуација на Космету усложњава и да се прати из минута у минут.

Ово је испит и за косовску полицију и Кфор, јер су они дужни да обезбеде посету председника Србије јужној српској покрајини, казао је Стефановић за РТС.

„Посета председника Вучића Космету је сложена у безбедносном смислу, не могу рећи да је његова безбедност непосредно угрожена, али околности су тешке“, рекао је Стефановић.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић о блокади: Грдно су се преварили ако мисле да ће ме застрашити!

Истакао је да су ветерани, поготово из Дренице, позвали становништво и бивше борце ОВК да се окупе на путу ка Бањама и са неколико камиона, путничким возилима и гомилом материјала спрече председника да дође у српско село.

Ситуација која се усложњава се прати из минута у минут, рекао је Стефановић.

„Током ноћи пријављени су и рафали нашим обавештајцима, сагледава се безбедност председника и могућност да се без инцидента дође до Бања. Видећемо колико ће то бити могуће“, навео је Стефановић.

Ово је, истиче, испит за косовску полицију и Кфор који су дужни да обезбеде посету председника Србије.

„Видећемо колико ће бити професионални и показаће се колико приштинске власти стоје иза оваквог догађаја. Ово је сигнал Србима да нису добродошли“, рекао је Стефановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала