Трамп: Хвала Киму

© AP Photo / Evan VucciПредседник САД Доналд Трамп и председник Северне Кореје Ким Џонг УН у Сингапуру
Председник САД Доналд Трамп и председник Северне Кореје Ким Џонг УН у Сингапуру - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп оценио је данас да је Северна Кореја послала „велику и веома позитивну“ поруку тиме што није приказала ниједну од својих интерконтиненталних балистичких ракета на војној паради одржаној поводом 70. годишњице од свог оснивања.

„Хвала председнику Киму“, навео је Трамп на Твитеру мислећи на севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

​Би-Би-Си је претходно пренео да су поједини аналитичари уочи параде предвиђали да ће севернокорејски вођа ублажити тон када је у питању показивање војног арсенала, након самита с председником САД Доналдом Трампом.

​„Тема је била мир и економски развој. Стручњаци верују да је Северна Кореја искључила приказивање нуклеарних ракета како би показала председнику Трампу своју посвећеност денуклеаризацији“, истакао је Трамп.

Он је додао да ће, заједно са Кимом, „доказати да сви греше“.

„Нема ничег попут доброг дијалога две особе које су наклоњене једна другој! Много боље него пре него што сам ступио на дужност“, оценио је Трамп.

Си-Ен-Ен је пренео да су десетине војних возила и војници парадирали у центру престонице Пјонгјанга пред масом људи која их је поздрављала, а Ким је параду посматрао са балкона на ком су му друштво правили високи званичници. Међу њима је био и Ли Џаншу, специјални изасланик кинеског председника Си Ђинпинга, с којим је Ким заједно подигао руке увис на крају параде.

АП наводи да је Северна Кореја на паради приказала неке од најновијих тенкова које војска те земље поседује, али да је скоро половина догађаја била посвећена напорима за изградњу севернокорејске привреде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала