Турска позвала савезнике у Сирији: Будите у стању повећане борбене готовости

© AP PhotoТанк турске војске на граници са Сиријом
Танк турске војске на граници са Сиријом - Sputnik Србија
Пратите нас
Генералштаб Турске је наложио својим савезницима из наоружане опозиције на северу Сирије да подигну јединице у стање повишене борбене готовости због погоршања ситуације око провинције Идлиб, пише лист „Јени сафак“.
Немачки ловац Торнадо при НАТО трупама у војној бази Инџирлик, Турска - Sputnik Србија
Немачка ипак размишља да пошаље авионе на Асада

Како се наводи, наређење се односи на око 50.000 припадника опозиционе Слободне сиријске армије која се налази у подручјима Африну, Азазу, Џараблусу и Бабу, који су прешли под контролу турске војске током турских операција „Штит Еуфрата“ и „Маслинова гранчица“, у периоду од 2016. до 2018. године.

У то подручје је пребачено око 30.000 турских војника. Такође, Турска је удвостручила број оклопне технике и артиљеријских батерија на граници са Сиријом и ојачала својих 12 посматрачких пунктова у самом Идлибу.

Агенција „Анадолија“ је јавила да је министар одбране Турске Хулуси Акар позвао да се прекине са бомбардовањем сиријске провинције Идлиб и да се осигура режим прекида ватре у том региону.

„Ми се залажемо за хитни прекид свих ваздушних и копнених напада и за осигурања стабилности и примирја у региону“, рекао је Акар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала