Албанци из „Прешевске долине“ код Тачија: Изгласајте наше уједињење с Косовом

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Пратите нас
Опозиционе странке косовских Албанаца протекле седмице покушале су да одрже седницу и усвоје резолуцију којом би се председник Тачију забранило да са Вучићем разговара о територији Косова.

У међувремену, представници Албанаца из „Прешевске долине“ су из Тачијевог кабинета позвали опозицију да усвоји резолуцију са другачијим циљем — отварање граница и њихово повезивање са Косовом, како је то обећао председник.

Прешево - Sputnik Србија
Албански медији — Тачи: Долазим у Прешево као председник Косова

Председник Хашим Тачи примио је данас, 10. септембра, у свом кабинету представнике „Прешевске долине“, којима дуго обећава да ће у Бриселу отворити тему уједињења „Прешевске долине“ са Косовом, преноси „Газета експрес“.

Представници Албанаца из „Прешевске долине“ кажу да су на састанку са председником затражили да скупштина Косова усвоји резолуцију која би подржала њихов захтев да се уједине са Косовом.

„Следећих дана ћемо да се састанемо са шефовима парламентарних група и од њих ћемо да затражимо да покрену ову седницу што је пре могуће“, рекао је градоначелник Прешева Шћиприм Арифи на заједничкој конференцији с председником Тачијем.

Албанске вође са југа Србије су то питање упутиле свим страначким лидерима странака косовских Албанаца, преноси „Газета експрес“.

„Одобрите резолуцију којом подржавате наш захтев за уједињење Прешева, Бујановца и Медвеђе са Косовом“, рекао је Арифи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала