Нови тужилац за злочине ОВК потписао свечану изјаву

CC BY-SA 2.0 / Photo RNW.org / KosovoРамуш Харадинај и Хашим Тачи са припадницима терористичке организације ОВК - архивска фотографија
Рамуш Харадинај и Хашим Тачи са припадницима терористичке организације ОВК - архивска фотографија - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови специјализовани тужилац Специјалног суда за злочине ОВК на КиМ Џек Смит потписао је свечану изјаву да ће независно, непристрасно и савесно извршавати своју званичну функцију.

То је у складу са чланом 36. закона о Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, саопштила је Канцеларија специјализованог тужиоца.

Министар одбране Србије Александар Вулин - Sputnik Србија
Вулинов одговор Ешдауну: Где му је била памет када су разбијали СФРЈ

Смит је потписао свечану изјаву у Секретаријату Специјализованих већа у присуству сведока — секретарке Фиделме Донлон.

На функцију специјализованог тужиоца Смит је изабран у мају 2018. године, након процедуре коју је организовала Европска унија, а именовала га је шефица мисије Еулекса Александра Пападопулу, наводи се у саопштењу.

Џек Смит је амерички тужилац с претходним искуством у политичким истрагама на високом нивоу, као и у међународним кривичним истрагама.

Наследио је Дејвида Швендимена, првог специјализованог тужиоца и пре тога главног тужиоца, који је напустио дужност крајем марта када му је истекао мандат у америчкој дипломатској служби, закључује се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала