Да, ми смо ти: Како сам интервјуисала Русе које тражи Лондон

© RT / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница телевизија РТ и "Русија севодња" Маргарита Симоњан
Главна уредница телевизија РТ и Русија севодња Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
„Осумњичени“ у случају Скрипаљ, Александар Петров и Руслан Боширов, били су веома нервозни током интервјуа, испричала је главна уредница Спутњика и РТ Маргарита Симоњан.
Главни уредник РТ и Спутњик Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Симоњанова интервјуисала осумњичене у „случају Скрипаљ“

„Не знам зашто су одлучили да ми се обрате. Били су нервозни и много су се знојили, то је тачно. Схватам да су први пут давали интервју. Можда су били нервозни из других разлога“, рекла је Симоњанова.

Новинарка је потврдила да је видела пасоше мушкараца, али су они одбили да их сниме камером. Тешко је рећи колико су искрени били њени саговорници, додала је она.

Александар Петров и Руслан Боширов - Sputnik Србија
ЕКСКЛУЗИВНО „Тамо смо били један сат“: Прво обраћање оптужених за „случај Скрипаљ“ (видео)

Петров и Боширов дали су 25-минутни интервју за РТ и Спутњик, у којем су рекли да су, између осталог, посетили Солсбери као туристи, да нису знали ништа о Скрипаљевима и да раде у фитнес индустрији. Према њиховим речима, они нису донели никакве отровне материје и чак нису ни знали где се налази кућа Скрипаљевих у Солсберију.

Позив Петрова и Боширова

Главна уредница Спутњика и РТ такође је испричала о позиву „осумњичених“. Она је истакла да у почетку није поверовала да су је назвали Александар Петров и Руслан Боширов.

Александар Петров и Руслан Боширов - Sputnik Србија
Симоњанова: Боширов и Петров одговорили на сва питања о „случају Скрипаљ“

„Они су рекли, да, ми смо ти и ти, желели бисмо да дођем код вас на интервју. Наравно, не могу да кажем да сам одмах поверовала, јер, знате, постоје и подвале и свакакве лажне ситуације“, објаснила је Симоњанова на телевизији „Русија 1“.

У среду је руски председник Владимир Путин изјавио да су руске власти већ пронашле Александра Петрова и Руслана Боширова, које британско тужилаштво сматра одговорним за инцидент у Солсберију. Он је позвао обојицу да контактирају медије и „све испричају“. Симоњанова није могла да одговори на питање колико времена после Путинове изјаве су је контактирали Петров и Боширов.

„Не могу да кажем колико је прошло времена, искрено се не сећам када је тачно Путин то изјавио. Када сам прочитала у вестима да је Путин то рекао, тада је већ прошло неколико сати, с обзиром на то где се у том тренутку налазио председник“, истакла је она.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала