Слуцки о Идлибу: Терористе је могуће избацити до краја године

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЛеонид Слуцки
Леонид Слуцки - Sputnik Србија
Пратите нас
Провокације са применом хемијског оружја у Идлибу се настављају, међутим, упркос томе последње упориште терористичких групација биће истиснуто из те сиријске провинције највероватније до краја године, изјавио је шеф Комитета за међународне послове руске Државне думе Леонид Слуцки.
Сиријска војска у Идлибу - Sputnik Србија
Сиријска војска гранатирала југ Идлиба

Како је истакао, очигледно је да су све оптужбе на рачун председника Башара ел Асада неосноване, а о томе ће Русија и њени партнери наставити да говоре на разним међународним платформама.

„То је најкомпликованија зона деескалације за целокупну историју сиријског конфликта и последње упориште крупних терористичких снага. Међутим, то Американце неће зауставити“, рекао је.

Слуцки је додао и да је реално да антитерористичке снаге разних земаља потисну те терористичке групације из Идлиба, као и да би то могло бити спроведено у наредних неколико месеци.

Претходно су медији пренели да је сиријска војска извела артиљеријску паљбу на положаје терориста на југу Идлиба, који су претходно напали цивиле у том делу сиријске провинције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала