Папа на Сицилији: Мафијаши, паре не можете да понесете у гроб

© AP Photo / Alessandra TarantinoПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија
Пратите нас
Папа Фрања поручио је данас у Палерму мафијашима Коза ностре да своје паре не могу да понесу у гроб, мислећи на новац који је мафија стекла на нелегалне начине.

„Зато кажем мафијашима, промените се, браћо и сестре. Престаните да мислите на себе и на свој новац. Знате, посмртни покров нема џепове. Не можете га понети са собом“, поручио је папа у Палерму, где је одао почаст свештенику Ђузепеу Пуљисију, познатом као Пино, којег је мафија убила пре 25 година, преноси АП. Пуљисија је 2013. године Римокатоличка црква прогласила мучеником.

Папа Фрања - Sputnik Србија
Историјска изјава папе Фрање у Ирској

Папу је данас на Сицилији дочекало неколико десетина хиљада верника, а неколико младих носило је транспарент са натписом „Хајде да обновимо цркву“.

„Живот се другима даје, не одузима се. Не можете да верујете у Бога и мрзите свог брата, узмете живот са мржњом“, поручио је Фрања мафијашима, пренео је Танјуг.

Убијени свештеник радио је на томе да сачува незапослену омладину сиромашних крајева Палерма од мафијашких послова.

АП подсећа да до папине посете долази у тренутку када је обелодањено више сексуалних скандала у које је уплетена Римокатоличка црква.

Агенција стога оцењује да притисак на Фрању расте да каже шта је знао о сексуалном злостављању деце, за које је оптужен амерички свештеник Теодор Мекарик у недавно објављеном извештају.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала