„Кувајте са Спутњиком“: Укусни грузијски хлеб са пиреом од тикве (видео)

Пратите нас
У овом издању рубрике емисије „Кувајте са Спутњиком“ представљамо вам један од најпопуларнијих специјалитета грузијске кухиње — хлеб са пиреом од тикве.

Погледајте видео!

Састојци:

килограм и по брашна,

50 грама свежег квасца,

20 грама соли,

80 грама шећера,

400 грама пиреа од тикве,

600-700 милилитара млека.

Начин припреме:

Најпре се у загрејано млеко додају шећер, свежи квасац, брашно и со, а затим се у тако добијену смесу дода пире од тикве. Оставља се на топлом месту да нарасте. Нарасло тесто се обликује, ставља у рерну и пече 45 минута: најпре 10 минута на температури од 220 степени, а потом 35 минута на температури од 180 степени. Након печења хлеб се вади из рерна и оставља да се хлади.

Пријатно!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала