Осумњичени за убиство Захарченка открио детаље припрема терористичког напада

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаАлександар Захарченко
Александар Захарченко - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство за државну безбедност самопроглашене Доњецке Народне Републике објавило је снимак испитивања мушкарца који је био ухапшен 2017. године због сумње да је покушао да изведе атентат на лидера Доњецке Народне Републике Александра Захарченка. У њему он открива детаље припрема терористичког напада на доњецког лидера.

Мушкарац, који се представио као Александар Подгорели, признао је да су га врбовале украјинске специјалне службе. Према речима притвореног, он је намеравао да постави експлозивну направу домаће производње коју је направила Служба безбедности Украјине у ресторану „Пушкин“.

Подгорели је изјавио да је друга диверзантска група припремала терористички напад на другу установу. За то је, према тврдњама ухапшеног, планирано да се искористи експлозивна направа новог типа, тестирана у Кијеву. По његовом мишљењу, бомбу која вреди више од 10 хиљада долара предале су им америчке специјалне службе.

Није наведено да ли се испитивање догодило пре или после убиства Захарченка.

Захарченко је погинуо 31. августа у експлозији у ресторану „Сепар“ у центру Доњецка, а министар за приходе и порезе самопроглашене републике Александар Тимофејев тешко је рањен. У експлозији је погинуо и Захарченков телохранитељ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала