Сирија обећава: Ослободићемо земљу милом или силом

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаПрипадници сиријске војске у провинцији Дера
Припадници сиријске војске у провинцији Дера - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријске власти, коментаришући споразум о стварању демилитаризоване зоне у провинцији Идлиб, саопштиле су да намеравају да ослободе од милитаната читаву територију земље или силом или закључивањем примирја.
Сиријска војска пробила обруч на главном јужном улазу у Дејр ел Зор - Sputnik Србија
Ирански министар објаснио како је спречен рат у Идлибу

„Сирија поздравља сваки споразум који може да заустави крвопролиће у Сирије и врати мир и безбедност на земљи која је страдала од тероризма и наглашава да наставља борбу против тероризма до ослобађања последњег педља земље или војном операцијом или закључивањем примирја по подручјима“, рекао је за агенцију САНА неименовани извор у Министарству иностраних послова Сирије.

Неименовани извор је нагласио да је овај споразум закључен у оквиру „астанског формата“ и помаже очувању суверенитета Сирије.

У понедељак су се председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, на састанку у Сочију договорили да ће се у Идлибу до 15. октобра формирати демилитаризована зона од 15-20 километара дуж контакт-линије између оружане опозиције и сиријских трупа, коју ће контролисати руска и турска војска.     

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала