Атлантида коначно пронађена: Верујете ли у ову теорију?

Пратите насTelegramOdyssey
Легенда каже да је море острво Атлантиду потопило у једном дану и ноћи — и од тада оно је заувек остало изгубљено унутар Земље... Ипак, сада се појавила још једна теорија која, наводно, открива праву локацију изгубљеног града.

Изгубљени град Атлантида годинама представља једну од највећих мистерија. Након бројних тврдњи о митском острву, сада теоретичари завере тврде да су пронашли тачну локацију, наводећи да је она све време била пред нама, преноси Б92.

Предање о Атлантиди потиче од грчког филозофа Платона, чије књиге датирају отприлике око 360. пре нове ере. Према причама, које су данас постале легенда, острво Атлантида потонуло је у море у једном дану и ноћи, изгубљено је заувек, пошто су богови казнили људе због њихове охолости.

Теоретичари завере су дуго тражили локацију митског града, са претпоставкама да је можда реч о острвима Санторинију, Сицилији, Малти, Криту или Кипру.

Међутим, на каналу „Брајт инсајт“ на Јутјубу појавила се нова теорија према којој једно место у афричкој пустињи Сахари има велику сличност са познатим детаљима о Атлантиди који су писани пре више хиљада година.

Тројански коњ - Sputnik Србија
Црногорци поручују: Атлантида и Троја су код Подгорице (видео)

Ришат структура, позната као Око Сахаре, налази се у граду Оуадане у западној Мауританији.

Сматрано је да је бизаран, кружни облик настао након удара астероида, али не постоје поуздани докази који би доказали да је то истина. Научници су сматрали да структура мора бити природна појава… Али то није нужно онако како се чини, ако се верује у теорију „Брајт инсајта“.

Платон је у својим текстовима навео да је Атлантида уништена 11600 година пре нове ере, што одговара времену теорије „млађи дријас“, која сугерише да је удар комете изазвао ледено доба.

Али случајности се не завршавају овде.

Према „Брајт инсајту“, структура Ришат има спољни пречник круга од 23,5 км. У Платоновим записима, Атлантида је имала 127 стадијума, што би данас износило 23,49 км.

Платон је такође описао Атлантиду у својим текстовима следећим речима: „Постојале су алтернативне зоне мора и копна које су се окруживале, постојале су две земље и три воде“.

Опис је веома сличан изгледу структуре Ришат, када се гледа из сателита.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала