Русија: Несумњива аутентичност докумената о паду авиона МХ-17

© Sputnik / Владимир ТрефиловРакета која је оборила малезијски авион на лету МХ-17
Ракета која је оборила малезијски авион на лету МХ-17 - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије изјавило је да је неоспорна аутентичност декласификованих докумената о ракети која је 2014. године оборила малезијски „Боинг“ на линији МХ-17 изнад Донбаса.
Анализа о паду авиона на лету МХ17 - Sputnik Србија
Анализа руског министарства: Истина о МХ-17 (видео)

„Током израде противавионске ракете на навођење 9М38 и конструкторских радова на њој настала је радна пројектна документација. У тој документацији се налазио примерак формализованог обрасца за мотор, млазницу и друге апарате“, наводи се у саопштењу Министарства.

У саопштењу се истиче да је образац за мотор био референтан, а у случају да је референтни образац постао неупотребљив, уместо њега се правила истоветна копија — „реконструисани оригинал“, на основу којег се правила копија обрасца.

Министарство даље наводи да је образац мотора који је представљен на брифингу копија „реконструисаног оригинала“ од 14. јануара 1986. године. О томе сведочи унос направљен на обрасцу.

„Аутентичност објављених докумената се не доводи у сумњу. На брифингу су оригинални документи представљени широј јавности“, навело је Министарство.

Министарство одбране је додало да је спремно да размотри могућност додатног испитивања у случају одговарајућих захтева Заједничке истражне групе.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је ракета која је у Донбасу 2014. године оборила малезијски „боинг“ на лету МХ-17 произведена 1986. године у Долгопрудњенској фабрици и послата у совјетску војску која је била стационирана у Украјинској совјетској социјалистичкој републици.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала