Симоњанова: И даље чекам фотографије Петрова и Боширова из Солсберија

© RT / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница телевизија РТ и "Русија севодња" Маргарита Симоњан
Главна уредница телевизија РТ и Русија севодња Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница МИА „Росија севодња“ и РТ Маргарита Симоњан рекла је да и даље чека фотографије Александра Петрова и Руслана Боширова из Катедрале у Солсберију, за које су двојица Руса обећали да ће јој их предати после интервјуа.

„Рекли су да ће наћи те снимке и да ће ми их послати преко ’Воцапа‘. И даље чекам. Тада нису имали те фотографије код себе“, рекла је Симоњанова у интервјуу за британску радио-телевизију Би-Би-Си. 

Главни уредник РТ и Спутњик Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Симоњанова оптужила Би-Би-Си да је изокренуо смисао њених речи

Симоњанова је рекла да верује да су Петров и Боширов заиста људи с видео-снимка који је објавила британска полиција

„Својим очима сам видела да изгледају управо као људи с видео-снимка“, навела је Симоњанова.

„Што се тиче њихове приче, немам основа да им верујем. Не знам их, нисмо стари пријатељи. Ипак, немам основа ни да више верујем специјалним службама које су већ раније говориле неистину“, додала је она. 

На питање водитељке о томе да ли интервју РТ с Петровом и Бошировом поткрепљује став да је та телевизија пропагандни инструмент руске државе, Симоњанова је одговорила:

„Ваше питање ме подсећа на типичну западну пропаганду, због које људи гледају РТ“. 

„Питања су, очигледно, за њих била тешка, били су нервозни, а у неком моменту су рекли нешто попут: ’Дошли смо овде и мислили да ћете нас подржати, а ви се понашате буквално као током судске истраге‘. Одговорила сам им да нисам ту да би их подржавала, да нисам адвокат него новинар“, објаснила је Симоњанова. 

Бивши сарадник Државне обавештајне управе Русије Сергеј Скрипаљ, који је шпијунирао за Велику Британију, и његова ћерка Јулија отровани су почетком марта у британском Солсберију. Лондон за тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 оптужује Москву, која то категорички одбацује.

Петог септембра британске власти су објавиле фотографије двојице осумњичених за тровање Скрипаљевих. Лондон тврди да су то два официра Државне обавештајне управе Русије — Александар Петров и Руслан Боширов. „Осумњичени“ су у четвртак, у интервјуу који су дали Маргарити Симоњан, изјавили да је њихово путовање у Велику Британију било туристичко, да ништа не знају о Скрипаљу и да раде у фитнес-индустрији. Симоњанова је рекла да су јој се „осумњичени“ јавили сами, позвавши је на мобилни телефон.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала