Израел неће прекинути ваздушне нападе на Сирију

CC BY-SA 2.0 / U.S. Embassy Tel Aviv / DSC_0461Авион Ф-15 израелске војске
Авион Ф-15 израелске војске - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски планови да затвори ваздушни простор изнад Сирије неће изменити тактику Израела у региону, рекао је у интервјуу радију „Кап“ израелски министар одбране Авигдор Либерман.
Авион израелских ваздухопловних снага Ф-15 - Sputnik Србија
Израел се боји да ће му Русија „исећи крила“

Ми ћемо радити и наставићемо да радимо разумно и одговорно. Наши планови се нису мењали нити ће се мењати“, навео је Либерман.

Министар је изјавио и да његова земља неће дозволити да се Сирија претвори у одскочну даску за иранску агресију према Израелу. Он је рекао да Тел Авив нема намеру да улази у сукоб са Русијом и изражава наду да ће се побољшати координација између две земље.

Министарство одбране Русије саопштило је да је 17. септембра у 23 сата по московском времену изгубљена веза с руским авионом Ил-20, који се враћао у авио-базу Хмејмим. Авион се налазио на 35 километара од обале Средоземног мора.

У исто време, како је саопштило Министарство, четири израелска ловца Ф-16 напала су сиријске објекте у Латакији. Према подацима Министарства одбране Русије, скривајући се иза руског авиона, израелски пилоти су га изложили нападу сиријске противваздушне одбране. Ил-20 је оборен ракетом из комплекса С-200. Погинуло је 15 руских војника.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала