Китаровићева Тачију: Границе да остану уклесане у камену

© AP Photo / Damir SagoljПредседница Хрватске Колинда Грабар Китаровић - архивска фотографија
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић - архивска фотографија - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је после састанка са косовским председником Хашимом Тачијем у Њујорку, са којим је разговарала о дијалогу Београда и Приштине, да је Тачија подсетила на „начело Бадинтерове комисије да границе на територији бивше Југославије морају да остану уклесане у камену“.

„Занимљиво је било разговарати са председником Косова Тачијем управо о односу Београда и Приштине и овом последњем што се чује око могуће размене територија. Ми смо ту врло опрезни и пренела сам наше аргументе односно стајалиште и чињеницу да је начело Бадинтерове комисије да границе на територији бивше Југославије морају да остану уклесане у камену“, казала је хрватска председница, преноси Хина.

Агенција наводи да се Китаровићева састала и са генералним секретаром УН Антонијом Гутерешом са којим „дели забринутост због стања у Југоисточној Европи уочи важних процеса који ће уследити кроз краће време“, преноси Танјуг.

„Био је то врло продуктиван сусрет. Поштујем чињеницу да он ових дана има 128 сусрета, па смо се договорили да ћемо наставити дијалог. Делимо забринутост за стање у Југоисточној Европи, низа процеса који се отварају у скорије време, почевши од избора у БиХ и чињенице да није измењен изборни закон, преко преговора између Београда и Приштине, до ишчекивања резултата македонског референдума о имену те државе“, рекла је Китаровићева.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала