Британски министар и Лавров: Да ли је састанка било или не?

© REUTERS / Toby MelvilleМинистар спољних послова Велике Британије Џереми Хант
Министар спољних послова Велике Британије Џереми Хант - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Велике Британије Џереми Хант говорио је о састанку са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом, на ком је било речи о инциденту у Солсберију. Русија демантовала да је одржан приватни разговор.
Полицијска трака у области у којој су у несвесном стању пронађени бивши агент Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија у британском Солсберију - Sputnik Србија
Солсбери: Поново полицијска блокада због сумње у тровање

„Рекао сам му да земље као што су Русија и Велика Британија треба да се држе заједно како би владао мир, а ако неко од нас почне да шаље војне официре на улице друге државе како би искористио хемијско оружје, нећемо ништа урадити. То је погрешно… То очигледно утиче на наше односе, али не мислим да постоји могућност рата или нечег сличног“, изјавио је Хант у интервјуу за „Скај њуз“.

„Они су платили врло високу дипломатску цену, али треба да схвате да неће бити места за Русију ако се буду овако понашали“, рекао је он.

Министар је додао да након смрти Александра Литвињенка Русија осећа да је остала некажњена, али да је реакција након инцидента у Солсберију била другачија.

Хант је признао да Русија има велики утицај у целом свету.

„Међутим, желимо да Русија буде позитивна сила у свету, каква је Британија, а сада постоји ризик да лидери попут Асада поверују да је то нормално — користити хемијско оружје“, додао је британски министар.

Према Хантовим речима, министри су отворено разменили мишљења. Међутим, руска страна је демантовала да је уопште било приватног разговора, већ тврди да је размена мишљења одржана за време састанка СБ УН.

„Као и увек, британска страна види оно што жели да види“, саопштено је из руске делегације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала