Песков о новим информацијама о Скрипаљу: Тешко је утврдити истину од лажи

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ се неће упуштати у дискусију са медијима поводом најновијих информација о случају „Скрипаљ“, јер је немогуће утврдити њихову истинитост, а руске безбедносне службе не могу да покрену истрагу без званичних података, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Солсбери - Sputnik Србија
Скрипаљ радио за обавештајне службе четири државе НАТО-а?

Песков је истакао и да је немогуће потврдити информацију о томе да ли постоји сличност између оних особа које Велика Британија сумњичи за умешаност у инцидент са тровањем Скрипаљевих и наводног агента руске војне обавештајне службе (ГРУ) ког су пронашли медији.

Он је рекао и да се у последњих неколико месеци у британским и другим медијима појављује много различитих информација, те да је немогуће утврдити шта је истина, а шта није.

„Исто тако је и са резултатима истраге, не знамо колико су ти подаци истинити и на основу чега су донети одређени закључци“, додао је Песков.

Портпарол Кремља је навео и да руске безбедносне службе морају да добију све неопходне званичне информације о свему што се догодило у Солсберију и тек након тога ће моћи да се прикључе истражном процесу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала