Ђоковић: Да ли је могуће поновити велики Грен слем? Да!

© Sputnik / Александар МилачићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, са терена „ТЦ Новак“ у Београду, креће у јуриш на сам врх АТП листе. Прва дестинација је турнир у Шангају, на који креће већ у четвртак. После тренинга, обратио се новинарима и рекао да дружење са Федерером на „Лејвер купу“, где су играли први пут заједно у дублу, неће умањити њихово велико ривалство.

„To је било једно јединствено искуство. Баш сам се радово што ћу играти дубл са њим. Имали смо прилике као никада пре да се боље упознамо. Што се тиче нашег ривалства, ту се неће много тога променити. Ова прича ће оснажити наш однос, још више поштовања имам према њему, а верујем да је и њему било интересантно. Када следећи пут будемо играли један против другог, сигурно неће бити ’пуштања‘“, изјавио је Новак.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Спутњик на Ђоковићевом тренингу (видео)

На питање новинара који је то тренутак који је био преломан за нови преокрет у овој години и пут ка врху, Ђоковић је одговорио: 

„Ако већ морам да одаберем један тренутак, једну тачку, онда је то меч четвртфинала Ролан Гароса. После тога сам отишао на планинарење, боравио у природи са женом. Искористио сам тих неколико дана и после тога се све сложило. Играо сам финале Квинса, освојио Вимблдон, Синсинати, Ју-Ес опен. То је заиста један велики налет.“

© Sputnik / Александар МилачићНовак Ђоковић на тренингу у Београду
Новак Ђоковић на тренингу у Београду - Sputnik Србија
Новак Ђоковић на тренингу у Београду

Ноле подсећа да је неколико месеци након операције имао потешкоћа да успостави сигурност на терену.

„Променио сам начин сервиса, променио рекет, променио тим. А уследио је већи број пораза, него победа, на шта кроз каријеру нисам навикао. И онда се, наравно, запитате да ли је то што радите исправно. Имате дилеме, двоумите се за сваку одлуку… Али кроз све то сам научио много више о себи и како да се носим са тим до краја каријере, за који не знам када ће доћи.“

Ђоковић је открио и са колико оптимизма и жеље улази у наредни период и који су му циљеви.

„Имам и даље пуно жеље и воље да играм тенис на врхунском нивоу. Део мене је увек знао да ћу се вратити. Не волим ту реч. Не волим да се враћам, него да стварам ново. Да ли ћу поново освајати Грен слемове? Да ми је неко рекао у мају ове године да ћу се борити за прво место, не бих му веровао, али ето… Резултати су довели до тога. Имам самопоуздања… Сви упоређују успехе са 2015. годином и питају се да ли је могуће освојити четири Грен слема, као тада. Очигледно да јесте. Да ли верујем да могу то да поновим? Да! У супротном не бих играо. Вера је увек нешто чега се придржавам, чему се враћам и оно што ме је носило до свих ових победа“.

Крај године се ближи. Већ је познато да ће Ђоковић прескочити турнир у Пекингу. Прва дестинација је Шангај и нови напад на титулу. Шансе да годину поново заврши као први тенисер нису мале. Како игра и тренира у последњих неколико месеци, прво место му неће измаћи. Да ли до краја ове или почетком следеће године, није много ни битно. Са оваквим амбицијама и мотивом домети Ђоковића су далеко већи од првог места.

То је исписивање нових страница историје тениса. Календарски Грен слем? Што да не…

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала