„Пуцано јер је Тачи овде попио кафу и ракију“

© Sputnik / Никола ЈоксимовићПрипадници КПС на брани Газиводе
Припадници КПС на брани Газиводе - Sputnik Србија
Пратите нас
Власник локала у селу Бањска у општини Зубин Поток Горан Дражевић оценио је да је на његову кућу пуцано из ватреног оружја зато што је у суботу косовски председник Хашим Тачи посетио његову кафану, где је попио кафу и ракију.

У изјави за приштински портал „Инсајдер“, Дражевић је рекао да се напад догодио у недељу, око три сата после поноћи, када су сви у кући спавали. 

„Спавао сам кући са супругом и децом, гађали су и собу у којој смо спавали. Оштетили су ми собу и локал, пошто су гађали рафалом са пута“, казао је Дражевић, који је бивши официр Војске Југославије.

Косовска полиција - Sputnik Србија
Пуцано на српски ресторан у који је јуче свратио Тачи

Поред собе и локала оштећен је и кров куће на којем је сломљено око 60 црепова, казао је он и додао да нико није повређен у нападу. 

Он је рекао да, и поред савета пријатеља, није хтео да пријави случај полицији, јер сумња да полиција може нешто да уради. 

Говорећи о посети Тачија његовом локалу, Дражевић је рекао да је косовског председника услужио кафом и ракијом. 

„Он ме је упитао да ли може да попије кафу. Услужио сам га и једном ракијом. Ја сам му рекао: ’Дођи Хашиме, ми смо земљаци‘, пошто сам ја из Шипоља (предграђе Митровице према општини Србица). Смејали смо се и разговарали“, казао је Дражевић. 

Напад на породичну кућу Дражевића је јуче потврдила и Полиција Косова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала