Вучић: Замислите мене да позовем народ на референдум

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић је из Москве прокоментарисао исход референдума у Македонији и истакао да Европа мора да се постави одговорније.

„Није моје да се мешам у унутрашње ствари једне суверене земље… Плашим се и чини ми се да неки људи из света нас балканске народе потцењују и мисле да све може, мисле, видећемо ако може са народом, ако не, онда нећемо с народом, пробаћемо притиском на посланике, ако не може ни то, није важно, то мора тако… Замолио бих људе из Европе и света да покажу поштовање према нама малим народима и да покажу да разумеју шта је то што се дешава“, рекао је Вучић, преноси Б92.

ЦветинЋилиманов - Sputnik Србија
Бивши саветник Иванова: Запад нас је понизио, не дамо Македонију! (видео)

Потом је „пресликао“ ситуацију на Србију.

„Замислите мене да позовем народ на референдум и изађе 25, 35 одсто и ја кажем ’победили смо‘… То је за мене немогућа ситуација. Постоји демократија, постоје устави и закони да би били поштовани и онда када се одлука народа некоме не свиђа. Мени се не свиђа став људи у Србији, да седимо, ћутимо и да мислимо да ће са неба неко да помогне. Ја тај став поштујем ако је то став народа, џабе што мислим другачије, џабе што мислим да на одговорнији начин треба да решавамо нашу будућност, али моје је да поштујем свој народ и да разумем поруке које људи шаљу“, додао је Вучић.

Истакао је и да му је реакција из ЕУ била веома важна.

„Што се тиче света, очекивао сам више разумевања за стварне разлоге мале излазности и очекивао сам да неко на реалан начин то сагледа. Не можете заборавити шта је то што мисли народ. Европа мора да се постави одговорније“, навео је Вучић.

Додао је да Србија има јасан став, а то је да поштује сваки договор између Грчке и Македоније, али је приметио да не можете занемарити шта мисли народ и не може се ништа наметати споља.

„Људи су зрели и озбиљни и у земљама Балкана, неко то мора да разуме“, поручио је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала