Рогозин о појави рупе у „Сојузу“

© REUTERS / Shamil Zhumatov Свемирска летелица Сојуз МС са посадом Међународне свемирске станице Кејт Рубинс, Анатолијем Иванишиним и Такујом Онишијем на лансирној рампи космодрома Бајконур
Свемирска летелица Сојуз МС са посадом Међународне свемирске станице Кејт Рубинс, Анатолијем Иванишиним и Такујом Онишијем на лансирној рампи космодрома Бајконур - Sputnik Србија
Пратите нас
Комисија која истражује појаву отвора у свемирском броду „Сојузу“, који је повезан са Међународном свемирском станицом, искључила је грешку у производњи као разлог инцидента, рекао је за „Први канал“ руководилац „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
Лансирање ракете Сојуз 2.1б са космодрома Восточни - Sputnik Србија
Русија прави „Сојуз 5“

Експерти су потврдили да је рупа на броду намерно направљена. Комисија која је већ почела са радом треба да открије где је она направљена — у свемиру или на земљи. Рогозин је подсетио да ће 15. новембра чланови посаде орбиталне станице изаћи у отворени свемир да осмотре отвор.

Он је додао да према договору са НАСА не може да коментарише ток истраге пре него што она буде завршена.

Последњег дана августа откривено је да се негде у руском делу МСС испушта ваздух. Истог дана мала пукотина на „Сојузу МС-09“ је санирана, а притисак у станици је доведен у задате параметре. Сигурност посаде није била угрожена.

Руски космонаути су закрпили рупу, а астронаут ветеран, Американац Скот Кели је изјавио да су током двадесет година чланови посаде МСС искусили много сличних ситуација.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала