Пентагон: Пошта са отровом рицином послата Матису

© AP Photo / Jacquelyn MartinАмерички министар одбране Џејмс Матис
Амерички министар одбране Џејмс Матис - Sputnik Србија
Пратите нас
Пентагон је саопштио да је примио пошту за коју се сумња да садржи отров рицин, укључујући и писмо упућено америчком министру одбране Џиму Матису.
Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија
Матис: Талибани неће успети

Неименовани званичник рекао је за „Глас Америке“ да је реч о две коверте, од којих је једна била послата Матису, а друга главнокомандујућем поморских операција, адмиралу Џону Ричардсону.

У саопштењу Министарства одбране наводи се да је објекат за сортирање поште, који се не налази у главној згради, под карантином, а да Федерални истражни биро (ФБИ) анализира коверте које је у понедељак открила полиција Пентагона.

Према изворима „Гласа Америке“, почетни тестови на рицин били су позитивни.

Рицин може да изазове смрт за 36 до 72 сата од уношења само мало количине и за њега не постоји противотров.

Америчке федералне институције и раније су добијале пакете за које се сумњало да садрже рицин, укључујући и 2013. године када су писма са тим отровом упућена једном америчком сенатору, Белој кући и званичнику савезне државе Мисисипи.

Убрзо после терористичких напада 11. септембра 2001. године, писма са још једним смртоносним прахом — антраксом, послата су канцеларијама двојице сенатора у Вашингтону и медијима у Њујорку и на Флориди, а у том инциденту страдало је пет особа, подсећа „Глас Америке“.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала