Путин о Скрипаљу: Он је олош и издајник

© REUTERS / Alexander Zemlianichenko/Pool Владимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин је назвао Сергеја Скрипаља олошем и изјавио де ће бити боље чим се заврши информациона кампања у вези са њим..

„Препуцавања између специјалних служби нису сада почеле. Шпијунажа и проституција су једне од најважнијих професија у свету“, рекао је Путин на конференцији „Одржива енергетика за свет који се мења“.

Он је изненађен ситуацијом у вези са случајем тровања Сергеја Скрипаља у Британији:

„Гледам неке информационе изворе, ваше колеге наводе на помисао да је господин Скрипаљ малтене борац за људска права. Он је једноставно шпијун, издајник отаџбине, разумете?“, казао је председник Русије.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин о расту цена нафте: Доналде, погледај се у огледало

Путин је подсетио да је Скрипаљ својевремено провео 5 година у затвору.

„Ми смо га пустили. Он је отпутовао и наставио да консултује неке специјалне службе“, додао је руски председник.

Он је рекао да је Скрипаљ олош нагласивши да ће бити боље чим се заврши информациона кампања у вези са њим.

„Замислите, ви сте грађанин своје земље и одједном се пред вама нађе човек који издаје своју државу. Како бисте се према њему односили? Он је једноставно олош и готово“, рекао је Путин.

„Некад гледам на то шта се дешава у вези са тим случаја и чудим се. Дошао је човек и почео да трује неке скитнице?“, додао је Путин.

Марија Захарова - Sputnik Србија
Лондон покушава да сакрије истину о Скрипаљу

Бивши пуковник Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су 4. марта у Солсберију у јужној Енглеској, што је узроковало велики међународни скандал. Лондон тврди да је Русија умешана у тровање супстанцом А-234, које британске власти изједначавају са супстанцом „новичок“. Москва то категорички пориче. Истрагу о инциденту тровања Скрипаља води противтерористичка јединица Скотланд јарда.  

Русија је више пута предлагала заједничку истрагу о инциденту, али је Лондон игнорисао ову иницијативу и одбио приступ жртвама. Такође, Министарство спољних послова Русије ухватило је британску премијерку Терезу Меј у лажи. Она је тврдила да је отров произведен у Русији. Међутим, лабораторија Портон Даун је то демантовала.

Касније је Лондон објавио фотографије двојице „осумњичених за тровање Скрипаљевих“, тврдећи да су то два агента ГРУ, Александар Петров и Руслан Боширов. Москва је саопштила да ова имена „ништа не говоре“ Русији и поново позвала Британију да пређе са оптужби и манипулације на сарадњу. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала