Украјина протерала мађарског конзула

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаСпоменик оснивачима Кијева - браћи Кију, Шчеку, Хориву и њиховој сестри Либеди на Тргу независности у Кијеву
Споменик оснивачима Кијева - браћи Кију, Шчеку, Хориву и њиховој сестри Либеди на Тргу независности у Кијеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Мађарски конзул у украјинском граду Берегову, у Закарпатској области, проглашен је за персону нон грата, саопштило је Министарство иностраних послова Украјине.
Министри спољних послова Мађарске и Русије, Петер Сијарто и Сергеј Лавров, на конференцији за медије у Москви - Sputnik Србија
Русија и Мађарска забринуте због политике Кијева о украјинизацији

„Амбасадору Мађарске у Украјини је уручена нота са информацијом да мађарски конзул у граду Берегову мора да напусти територију Украјине у наредна 72 сата“, наводи се у саопштењу.

„Надамо се да ће се мађарска страна у будућности уздржати од било каквих непријатељских корака према Украјини, а њени званичници од кршења украјинских закона“, наводи се у саопштењу МИП-а.

Додаје се да званични Кијев грађане Украјине мађарског порекла сматра „обједињавајућим фактором између две државе“. Мађарска се позива да се и она држи те политике.

Раније су украјинске власти изразиле незадовољство због тога што Конзулат Мађарске издаје мађарске пасоше украјинским грађанима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала