Заев: Захтеви опозиције апсолутно неприхватљиви

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПремијер Македоније Зоран Заев
Премијер Македоније Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Македонски премијер Зоран Заев одбацио је данас као апсолутно неприхватљиве захтеве опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ, која тражи да се формира техничка влада сто дана пред изборе, као и да се изаберу нови државни тужилац и анкетна комисија за испитивање нерегуларности на недавном референдуму.
Присталице бојкота референдума - Sputnik Србија
Расплет по мери НАТО-а: Спрема ли Заев финту да обезбеди двотрећинску већину са Албанцима

„Нема разлога, нема потребе да се о тим стварима расправља… Захтевати комисију која би испитала да ли је референдум легалан упркос томе што Државну изборну комисију предводи члан ВМРО-ДПМНЕ, као и Административни суд, чији чланови нису замењени, само по себи показује шта је у ствари сврха тих захтева“, рекао је Заев новинарима у Охриду, пренео је Танјуг.

Он је навео да ће наредних дана бити разговора са посланицима парламента, у „нормалном и одговорном“ окружењу.

„Верујем да ће се до краја ове или почетком следеће недеље доћи до неке врсте резултата. Негде око 10. октобра је рок да се јавности каже који ће бити следећи кораци. Надам се да ћемо објавити да је обезбеђена двотрећинска већина“, истакао је Заев, пренела је МИА.

Македонски премијер је рекао да избори нису нешто што он прижељкује.

„Желео бих да завршим свој мандат, пре свега јер хоћу да економија буде стабилна, да реформе буду примењене, укључујући и процесе који су у току“, казао је Заев.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала