„Србија јасно рекла шта јој циљ када је у питању НАТО“

© Фото : Министарство одбранеЈенс Столтенберг и Александар Вулин
Јенс Столтенберг и Александар Вулин - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО снажно подржава дијалог између Београда и Приштине и све напоре који ће довести до смањења тензија и решити неспоразуме, изјавио је данас генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

Столтенберг, који је данас стигао у посету Србији, нагласио је у интервјуу за Пинк и да НАТО има одличан однос са Србијом и да поштује њену одлуку да се не прикључи Алијанси.

„Снажно подржавамо дијалог између Београда и Приштине, као и све напоре који ће довести до смањења тензија и решити неспоразуме. Нама је потребно политичко решење. То је дијалог, који помно прати Европска унија, а НАТО је био део иницијативе која је довела до дијалога. Ми дијалог и даље пратимо и подржавамо“, рекао је Столтенберг.

Десант српских и НАТО падобранаца на заједничкој војној вежби. - Sputnik Србија
Званичник НАТО-а: Србија је одговорна земља, њен избор је да буде неутрална

Подсетио је да је Србија јасно рекла да јој циљ није да постане чланица Алијансе, преноси Танјуг.

„Ја и НАТО у потпуности то подржавамо. Ми поштујемо сваку одлуку једне суверене државе да ли жели да уђе у НАТО или не жели. Имамо одличан однос са Србијом и поштујемо њену одлуку да се не придружи НАТО-у, већ да жели да буде партнер. То је добро за Србију, то је добро за НАТО“, оценио је генерални секретар Алијансе.

Он је у интервјуу, такође, евоцирао успомене из детињства, у време када је његов отац Торвалд Столтенберг био амбасадор Норвешке у Београду.

Столтенберг је данас стигао у Београд, а на Аеродрому „Никола Тесла“ дочекао га је министар одбране Александар Вулин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала