Турско „јок“ ММФ-у

© AP Photo / Richard DrewПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган обраћа се учесницима 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган обраћа се учесницима 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас у Анкари да је његова земља заувек затворила поглавље задуживања код Међународног монетарног фонда (ММФ).

Ердоган је говорио на затварању састанка са представницима Странке правде и развоја (АК Партије) из свих делова Турске, а том приликом се дотакао турске економије, јавља „Анадолија“.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Ердоган: Турска би могла да организује референдум о приступању ЕУ

„Турска је данас веома далеко од тога да јој треба кредит или техничка помоћ ММФ-а“, рекао је Ердоган и додао: „Турска је заувек затворила поглавље задуживања код ММФ-а“.

Ердоган је говорио и о случају несталог новинара и колумнисте листа „Вашингтон пост“ Џамала Хашогија, којем се од 2. октобра губи сваки траг након што је ушао у комплекс конзулата Саудијске Арабије у Истанбулу.

„Прегледају се уласци и изласци из конзулата, желимо резултате у најкраћем року“, рекао је Ердоган и додао да су очекивања оптимистична и да се нада да неће доћи до нежељене ситуације.

„Као председник земље пратим овај случај и резултате које добијемо из истраге саопштићемо целом свету“, поручио је Ердоган.

Хашоги је нестао је 2. октобра након што је ушао у комплекс конзулата Саудијске Арабије у Истанбулу. Познат је као критичар политике коју води актуелна власт Саудијске Арабије.

У Турској је покренута истрага о његовом нестанку, а репортер агенције Ројтерс јуче је јавио да је Хашоги убијен у конзулату након што је неколико дана провео као заточеник.

Хашоги је у конзулат ушао да би добио потребне документе за венчање, а његова вереница је јуче казала да турска полиција помно надзире све улазе и излазе конзулата од тренутка његовог уласка.

Турска полиција истражује случај, а јуче је саопштила да је 15 саудијских држављана и званичника у два авионска лета допутовало у Истанбул и посетило саудијски конзулат од нестанка новинара Хашогија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала