Амбасадор ЕУ: Европа и Русија чувају „острва сарадње“ упркос санкцијама

© Sputnik / Владимир Сергејев / Уђи у базу фотографијаЗаставе ЕУ и Русије
Заставе ЕУ и Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија и Русија упркос санкцијама одржавају „острва сарадње“ у многим хуманитарним областима, саопштио је новинарима током посете Томску амбасадор ЕУ у Русији Маркус Едерер.
Председник Русије Владимир Путин и аустријски канцелар Себастијан Курц током обиласка Ермитажа - Sputnik Србија
Путин: Јачање сарадње Русије и Аустрије у економији и енергетици

„Што се тиче европских санкција (Русији), ми независно од тога и даље имамо неколико области сарадње, које ја зовем ’острвима сарадње‘, то је међурегионална сарадња, прекогранична сарадња, сарадња у области образовања, науке и студентске размене. Веома сам задовољан што се то одржава“, истакао је Едерер.

Амбасадор ЕУ је раније учествовао у отварању фестивала Европског филма, који се 12 дана одржава у Томску. Заједно са њим у град су дошли амбасадори и дипломате из разних земаља Европе.

„Циљ наше посете је једноставан — јачање односа у области бизниса, у области универзитетске сарадње и у области високих технологија. Имали смо богат програм: састанке са представницима универзитета, компанија и једноставно са људима. Јуче смо такође имали занимљив састанак са студентима са којима смо разменили мишљење“, испричао је амбасадор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала