Путин и Медведев у воћњаку у Ставропољу: „Ако се нешто деси, бранићемо се овом јабуком“

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПремијер и председник Русије, Дмитриј Медведев и Владимир Путин, у воћњаку у Ставропољском крају
Премијер и председник Русије, Дмитриј Медведев и Владимир Путин, у воћњаку у Ставропољском крају - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев су пре одржавања састанка о развоју пољопривреде, посетили воћњак са јабукама пољопривредног предузећа „Рассвет“ у Георгијевском региону Русије.

Компанија је 2016. године засадила велики воћњак на површини већој од 62 хектара. Воће ће давати пун плод тек четврте године након засада, али већ сада, прве године, даје до неколико килограма јабука са једног стабла. Убудуће ће се овај обим повећати на 15 килограма и на тај начин ће се добијати до 60 тона плодова.

„Како су стабла мала, а јабуке огромне“, рекао је руски председник, који је са премијером дошао у воћњак у минибусу.

Стабла јабука засађена у лејама на одстојању од 50-60 центиметара стварно су ниска — не више од три метра, али дрвеће је прекривено воћем.

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаРадна посета руског председника В. Путина и руског премијера Д. Медведева на Ставропољском крају
Радна посета руског председника В. Путина и руског премијера Д. Медведева на Ставропољском крају  - Sputnik Србија
Радна посета руског председника В. Путина и руског премијера Д. Медведева на Ставропољском крају

Радници су објаснили преседнику да је велик принос достигнут на рачун генетике: јабука је у Европу донета пре сто година, а у овим воћњацима производи се побољшана сорта под називом „Фуџина“. Неки плодови достижу тежину готово пола килограма, дуго се чувају и врло су сочне, испричали су председнику и премијеру. „Ако се нешто деси, одбранићемо се таквом јабуком“, нашалио се Медведев.  

Запослени компаније такође су честитали председнику Путину рођендан (7. октобра) и поклонили му саднице јабука.

„Желимо да вам честитамо рођендан... У име целог нашег колектива поклањамо вам наше јабуке и саднице“, рекао је директор предузећа Марат Галејев, на шта се Путин захвалио.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала