Косачов поручио Србима на Косову: Русија је уз вас

© Фото : Мистарство за иновације и технолошки развојНенад Поповић и Константин Косачов
Ненад Поповић и Константин Косачов - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће подржати свако решење по питању Косова које подржава српски народ, а које је у складу са Уставом и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, оцењено је на састанку који су одржали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и председник Одбора за спољну политику у Савету Федерације Русије Константин Косачов.

Поповић је изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци ове земље у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Учесници зеленог маратона у Москви - Sputnik Србија
Три ствари за Косово које Русија неће прихватити

„Захвални смо Русији на поштовању међународног права и ставу да ће подржати само оно решење за Косово које је у оквиру Устава Републике Србије и Резолуције 1244“, рекао је Поповић и додао да „једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце на Косову“.

Косачов је истакао да српски народ на Косову може да рачуна на подршку Русије.

„Поручујем Србима на Косову да је Русија уз српски народ и Србију“, истакао је Косачов и додао да ће Русија остати доследна у поштовању међународног права и Резолуције 1244, који Косово препознају као интегрални и неотуђиви део Србије.

Поповић и Косачов су разговарали о начинима како да се обезбеди већа економска помоћ за српску заједницу на Косову, оценивши да је економска перспектива кључна за останак Срба на Косову, као и за њихов повратак.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала