Досије ЦИА открива: Адолф Хитлер је био геј

© AP Photo / Ева Браун и Адолф Хитлер у Бергхофу
Ева Браун и Адолф Хитлер у Бергхофу - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Адолф Хитлер је неко време живео у геј хостелу у Бечу, тврди профил који је ЦИА саставила о нацистичком вођи. Године 1943. настао је досије намењен тадашњем председнику САД Френклину Делану Рузвелту, у коме се наводи да је Хитлер у исто време био „хомосексуалац и хетеросексуалац“.

У досијеу, који има 70 страница, тврди се да је Адолфа Хитлера касније сексуално привлачио и његов заменик, Рудолф Хес, који је, наводно, био познати трансвестит, преноси Б 92.

Извештај је саставио антрополог Хенри Филд, одабрани члан посебне екипе стручњака коју је саставила Бела кућа како би „ископала“ било какву врсту информација о највише рангираним немачким официрима, посебно о Хитлеру.

Досије „покрива“ све детаље Хитлерове биографије, од његовог образовања, преко опсесивности око исхране, начина опхођења, најдраже музике, до тога како је радио и припремао своје говоре.

CC0 / United States Holocaust Memorial Museum, Photograph #85432 / Адолф Хитлер и Анте Павелић
Адолф Хитлер и Анте Павелић - Sputnik Србија
Адолф Хитлер и Анте Павелић

Детаљно се бави и анализом Хитлерове сексуалности у време док је живео у Аустрији, у његовим раним двадесетим, и безуспешно покушавао да се пробије као сликар.

Познато је да је Хитлер, од 1910. до 1913. године, становао у хостелу за мушкарце у улици Мелдеманштрасе у Бечу, где су се одржавале хомосексуалне оргије. Напустио је хостел како би се одселио у Немачку, након што му је додељено очево наследство.

ОСС, служба које је у време Другог светског рата била претеча данашње ЦИА, наводи да је „хостел имао репутацију места где су старији мушкарци тражили млађе у потрази за хомосексуалним ужицима“.

Информације о Хитлеровој сексуалности дао је и Ернст Сеџвик Ханфстангл, који је двадесетих и тридесетих био Хитлеров пријатељ и човек од поверења. Временом, он је престао да буде Хитлеров миљеник. Побегао је у Велику Британију, па је оданде отишао у САД, одакле је и водио порекло по мајци. Тада је почео да ради поменути тим стручњака Беле куће, коме је давао информације о Хитлеру и његовој екипи.

© Фото : C&T Auctioneers and Valuers / Адолф Хитлер у Бергхофу.
Адолф Хитлер у Бергхофу. - Sputnik Србија
Адолф Хитлер у Бергхофу.

Извештај каже да је Хитлеров афинитет према Рудолфу Хесу био све јачи и врло вероватно се „граничио са сексуалним осећањима“, након што су двадесетих заједно завршили у затвору.

Према извештају, то је додатно добило на тежини када се сазнало да су хомосексуалци из хостела Хеса звали „госпођа Ана“, да је он био веома отворен по том питању и да је без комплекса одлазио на балове одевен у женску одећу.

Хитлер је у документима описан као „садо-мазохистички тип мушкарца са јако израженом хомосексуалном цртом“.

„Његов сексуални живот је дуалан, као и његов политички живот. У исто време је хомосексуалан и хетеросексуалан, социјалиста и жестоки националиста, мушкарац и жена“, пише Хенри Филд.

„Иако је прави Адолф Хитлер потпуно неухватљив дијагностичарима, постоје одређени индикатори који наводе на то да је његова сексуална ситуација била извор невероватних фрустрација“, наводи у досијеу ОСС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала