Скот прецизирао: Није такозвана, већ Влада Косова!

© Tanjug / Тања ВаличКајл Скот
Кајл Скот - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор САД у Београду Кајл Скот је изјавио данас да косовска влада није такозвана већ Влада Косова, које је независна и суверена земље, са својим изабраним представницима.

Скот је тако одговорио у Влади Србије на питање новинара колико има наде за мир када се стално врши притисак на Србију за разговоре са тзв. владом Косова, у којој је пола људи који имају криминалне досијее или су пред судским гоњењем.

„Није тзв. влада Косова већ Влада Косова, ми посматрамо Косово као независну и суверену државу. Они су изабрани представници Косова и са њима имамо контакте као са било којим представницима неке државе у региону“, рекао је амерички дипломата.

Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић: Косово више није чедо Запада, већ проблем

Скот је казао да би стабилност у региону могла да буде боља, али да постоји напредак и да је један од кључних елемената управо економски развој.

„Један од начина је и пројекат као што је Моравски коридор о којем данас говоримо, који ће унапредити животе грађана Србије и допринети и економској и политичкој стабилности“, навео је Скот.

Амбасадор САД је у Влади Србије присуствовао потписивању меморандума о сарадњи са америчком компанијом „Бехтел“ за пројекат изградње Моравског коридора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала