Кримска делегација посетила сиријског председника

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПредграђе Дамаска у близини кампа палестинских избеглица Јармук
Предграђе Дамаска у близини кампа палестинских избеглица Јармук - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Крима Сергеј Аксјонов изјавио је за Спутњик да се председник Сирије Башар ел Асад састао са делегацијом тог региона.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Припрема се самит о Сирији у руско-немачко-француско-турском формату

Састанак кримске делегације и председника Сирије одржан је у уторак у Дамаску.

„Видели смо да је председник (Асад) удубљен у све односе Русије и Сирије. Крим као неодвојиви део Русије у суштини је регион под санкцијама. Ми живимо у сличним условима, али хвала Богу нема рата. Схватамо да су (у Сирији) рестрикције у вези са трговином, новчаним трансакцијама, плаћањима и туризмом исти као у Републици Крим. Договорили смо се да та ограничења треба претварати у наше предности. Господин председник је изјавио да је то у суштини нови импулс за наше односе“, истакао је Аксјонов.

Лидер Крима такође је рекао да је сиријски председник обећао да ће лично пратити споразуме постигнуте током кримско-сиријских преговора и састанака.

„Он ће се лично бавити свим нашим предлозима о којима смо разговарали са владом. Лично ће их контролисати, што гарантује да нећемо имати бирократију. Председник је скренуо пажњу на то. Са своје стране, ја гарантујем да ћу лично држати ова питања под контролом“, нагласио је Аксјонов.

Према његовим речима, сусрет је био топао и било је јасно да је Асад заинтересован за ове споразуме.

Аксјонов је такође пожелео сиријском народу победу у оружаном сукобу који се води у Сирији.

„Не сумњамо да ће сиријски народ под вођством свог председника Башара ел Асада и уз подршку Русије и нашег председника Владимира Путина победити у оружаном сукобу који већ дуги низ година исцрпљује земљу“, написао је Аксјонов на својој страници на Фејсбуку.

Делегација Крима коју предводи Аксјонов стигла је у понедељак у дводневну званичну посету Дамаску на преговоре и потписивање споразума о економској и научно-техничкој сарадњи тог региона и Сирије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала