Саудијски принц: Правда ће победити, Си-Ен-Ен: Ово је првобитни план за Хашогија

© REUTERS / Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal CourtСаудијски принц Мухамед бин Салман ел Сауд
Саудијски принц Мухамед бин Салман ел Сауд - Sputnik Србија
Пратите нас
Саудијски принц престолонаследник Мухамед бин Салман изјавио је данас да је случај убијеног саудијског новинара Џамала Хашогија „мучан“ и да ће „правда превагнути“.

У обраћању на инвестиционом самиту у Ријаду, принц је рекао и да ће сви кривци бити кажњени, као и да ће Саудијска Арабија и Турска заједно радити на „постизању резултата“, преноси Ројтерс.

АП наводи да је Мухамед бин Салман назвао Хашогијево убиство „гнусним злочином који се не може оправдати“, пренео је Танјуг.

Америчка агенција наводи да су неки међународни пословни лидери повукли своје учешће на самиту због убиства саудијског новинара, чије је убиство у саудијском конзулату у Истанбулу Ријад признао пре неколико дана.

Реџеп Тајип Ердоган и принц Мухамед бин Салман - Sputnik Србија
Саудијски престолонаследник позвао Ердогана

Саудијски званичник открио Си-Ен-Ену првобитни план за Хашогија

Си-Ен-Ен је данас пренео да је један неименовани саудијски званичник изјавио да је оригинални план био да убеде саудијског новинара Џамала Хашогија да се врати у Саудијску Арабију и да је, уколико он то одбије, наредни корак био да га дрогирају средством за смирење и одведу у сигурну кућу у Истанбулу на 48 сати.

Уколико би Хашоги и даље одбијао да се врати у Саудијску Арабију, тим је требало да га остави, а локални сарадник пусти, навео је неименовани званичник.

Саудијски званичник је, такође, рекао да је на лицу места био присутан форензички експерт како би уклонио све доказе о Хашогијевом присуству у конзулату и у сигурној кући тако да, уколико би Хашоги касније рекао да је био киднапован, не би било доказа за то.

Званичник је рекао да је 15 Саудијаца узело учешће у операцији, њих девет је било у конзулату, три или четири да га испитују и остали да се баве логистиком.

Остатак тима је чекао у сигурној кући, навео је неименовани званичник.

Он је рекао да је Хашоги био узнемирен након што му је речено да ће бити дрогиран и одведен у сигурну кућу, када је почео да се супротставља, и тада је задављен и преминуо је.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала