Порођај у свемиру за шест година — реалност

CC0 / / Међународна свемирска станица
Међународна свемирска станица - Sputnik Србија
Пратите нас
Идеја о порођају у свемиру можда звучи као заплет из најновијег научнофантастичног филма, али научници сматрају да би то за шест година могло постати реалност.

Компанија „Спејс лајф ориџин“ објавила је да планира да породи прву бебу у свемиру 2024. године и да за то тражи волонтере, пренео је британски „Мирор“.

Кадар из филма Земља - Космос - Земља - Sputnik Србија
Оне су први Земљани који су се вратили живи из свемира (видео)

Директор и оснивач компаније Кис Мулдер каже да уколико човечанство планира да постане мултипланетарна врста, мора да научи како да се размножава у свемиру.

Компанија тврди да ће створити „свемирски инкубатор“, који ће бити послат у орбиту 2021. године и носиће јајне ћелије и сперму.

Када се нађу у свемиру, ембриони ће почети да се развијају, иако детаљи о томе како ће се све одвијати још нису јасни. Након четири дана, инкубатор ће се вратити на Земљу и права трудноћа и рођење ће се одиграти. Компанија планира да 2024. године породи прву бебу у свемиру.

Према речима портпарола фирме, током мисије која ће трајати између 24 сата и 36 сати, жена ће се породити изван Земље, у пратњи тренираног, висококвалитетног медицинског тима, пренео је Танјуг.

Пажљиво припремљен и надгледан процес ће предупредити све могуће ризике, рекао је портпарол компаније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала