Пентагон спреман да постави војску на границу са Мексиком

© REUTERS / Ueslei MarcelinoКараван миграната из Средње Америке креће се ка граници са Гватемалом на путу за Сједињене Америчке Државе
Караван миграната из Средње Америке креће се ка граници са Гватемалом на путу за Сједињене Америчке Државе - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка војска већ је почела да пребацује бетонске ограде на јужну границу земље у складу са плановима за распоређивање војних јединица у тој области, изјавио је амерички министар одбране Џејмс Матис.
Мигранти прелазе из Гватемале у Мексико - Sputnik Србија
Матис одлучио: Америка шаље војску на границу са Мексиком

Детаљи о овом процесу, као и број војника укључених у операцију још се утврђују, рекао је Матис током посете Чешкој.

„Неће вас пустити. Постоји установљена процедура за улазак у нашу земљу“, изјавила је на телевизији „Фокс њуз“ америчка министарка за унутрашњу безбедност Кирстен Нилсен обраћајући се мигрантима. 

Према америчкој граници на територији Мексика креће се караван избеглица из Централне Америке који броји неколико хиљада људи.

Раније је амерички председник Доналд Трамп изјавио да се међу њима наводно налазе криминалци и непознати становници Блиског истока, упозоравајући граничаре и војску да је то ванредна ситуација на националном нивоу. Мексико је демантовао Трампове речи о присуству терориста или представника организованог криминала у каравану.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала