Саудијски државни тужилац у Турској, истрага убиства Хашогија

© REUTERS / Murad SezerФотографије саудијског новинара Џамала Хашогија на безбедносној огради испред саудијског конзулата у Истанбулу
Фотографије саудијског новинара Џамала Хашогија на безбедносној огради испред саудијског конзулата у Истанбулу - Sputnik Србија
Пратите нас
Саудијски Државни тужилац Сауд ел Моџеб, који води истрагу убиства новинара Џамала Хашогија у Конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу, стигао је ноћас у највећи турски град и према информацијама агенције Анадолија данас би требало да се састане са државним тужиоцем Турске Мехметом Акарџом.

Ројтерс преноси наводе Анадолије да ће саудијски тужилац такође извршити инспекцију конзулата у Истанбулу, где је Хашоги, колумниста „Вашингтон поста“ и критичар саудијског принца престолонаследника Мухамеда бин Салмана, убијен пре три недеље.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Ердоган о Хашогију: Ако Саудијци не обаве посао...

Подсећа се да је то убиство изазвало бес широм света и убацило у кризу Саудијску Арабију, која је највећи светски извозник нафте, пренео је Танјуг.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изразио је скепсу у вези са објашњењима Ријада о убиству Хашогија која су се мењала више пута и позвао саудијско краљевство да осигура да одговарају сви који су криви, без обзира на колико се високој функцији налазили.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала