Терористи испоручили два контејнера са хлором у насеље код Хаме

© REUTERS / Khalil AshawiУништене зграде у Марат ел Нуману јужно од Идлиба
Уништене зграде у Марат ел Нуману јужно од Идлиба - Sputnik Србија
Пратите нас
Терористи су испоручили два контејнера са хлором у силосе недалеко од сиријског града Хаме и планирају да их искористе за инсценирање употребе хемијског оружја од стране снага сиријске владе против цивилног становништва, саопштио је начелник руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији, генерал-пуковник Владимир Савченко.
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Русија: Терористи спремају провокације са хемијским оружјем у Сирији

„Терористи су испоручили два контејнера са хлором у силосе у северном делу села Калат ел Мадик, који се налази 20 километара западно од града Хаме. Терористи планирају да искористе отровну супстанцу како би инсценирали употребу хемијског оружја од стране снага сиријске владе против цивила“, рекао је Савченко.

„Према информацијама коју је добио руски Центар за помирење, терористи група Ахрар ел Шам и Џејш ел Иза припремају у зони деескалације Идлиб нове провокације уз употребу отровних супстанци“, истакао је он.

Почетком недеље Савченко је већ давао сличне информације, али везане за друга насеља. Он је рекао да је у градове Азаз, Мареа и Чобанбеј провинције Алеп стигло неколико десетина припадника организације „Бели шлемови“ и да су у та насеља из града Џиср ел Шугур у провинцији Идлиб у затвореним камионима испоручени контејнери са отровним материјама, вероватно хлором.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала