„Не треба се заваравати“: Кремљ о нормализацији односа Русије и САД

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаТуристички бродови на реци Москви у близини Кремља
Туристички бродови на реци Москви у близини Кремља - Sputnik Србија
Пратите нас
Нормализација односа Сједињених Америчких Држава и Русије нема назнака побољшања, а избори за Конгрес у САД неће донети ништа јаснију ситуацију, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Мислимо да се не треба заваравати и претпостављати да ће они (избори) нешто појаснити. Засад се не виде одређене тенденције за нормализацију односа“, рекао је Песков.

Он је додао да ће Кремљ на овај или онај начин пратити резултате избора за амерички Конгрес.

Избори у Америци - Sputnik Србија
Најјаче безбедносне службе Америке објавиле упозорење против Русије, Кине и Ирана

Избори за амерички Конгрес одржавају се 6. новембра. Поново ће бити изабрани Представнички дом (435 чланова) и око трећине Сената (35 од 100 чланова). Сједињене Америчке Државе су током изборне кампање подељене на демократе и републиканце. У већини држава победу би могло да одлучи неколико процентних поена.

Коментаришући могући сусрет америчког и руског председника, Доналда Трампа и Владимира Путина, лидери двеју земаља гарантовано ће се наћи заједно на самиту Г20 у Аргентину, а лидери земаља би у Паризу могли да расправљају о одржавању састанка у пуном саставу управо тамо.

Раније је саопштено да ће Путин и Трамп одржати билатерални састанак у Паризу, али је касније објављено да ће они тамо разговарати само „успут“. Трамп је напоменуо да ће још имати прилике да разговара са руским лидером у будућности.

„У Паризу ће заиста бити много шефова држава и влада и врло богат програм са становишта церемонијалних и протоколарних догађаја, тако да је засад договорено да ће бити тешко одржати састанак у пуном саставу“, рекао је Песков.

Владимир Путин и Доналд Трамп - Sputnik Србија
Путин и Трамп ће у Паризу ипак у ходу разговарати

Он је истовремено нагласио је да ће се председници некако састати „успут“.

„Али било успут или другачије, они ће се срести и договорити када могу да се састану следећи пут како би могли детаљно да разговарају“, додао је он.

„Гарантовано ће се наћи заједно у Аргентини на Г20, тако да у овом погледу може да се претпостави да ће говорити управо о тој прилици“, одговорио је Песков на питање када ће председници Русије и САД моћи да разговарају, на Г20 или чак и након самита у Аргентини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала