ЕУ очекује посвећеност дијалогу

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICВисока представницом ЕУ Федериком Могерини
Висока представницом ЕУ Федериком Могерини - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска служба за спољне послове саопштила је после нове рунде дијалога Београда и Приштине на високом нивоу у Бриселу да ЕУ очекује посвећеност дијалогу и позвала две стране да се уздрже од акција које су у супротности са духом нормализације односа.

Александар Вучић и Федерика Могерини - Sputnik Србија
Вучић после дијалога: Не долазимо више у Брисел док не повуку противправне одлуке
Висока представница Федерика Могерини одржала је састанак на високом нивоу са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем.

„Европска унија очекује од Србије и Косова да брзо покажу посвећеност дијалогу, имајући у виду директне везу између свеобухватне нормализације њихових односа и конкретних изгледа за њихове аспирације за чланством у ЕУ“, наводи се у саопштењу ЕЕАС после састанка.

У документу пише да је Могеринијева у разговорима са двојицом председника истакла неопходност да Косово и Србија осигурају окружење погодно за дијалог и да се уздрже од речи, акција и мера које су у супротности са духом нормализације односа.

Они су разговарали о неопходним корацима за напредак и одлучили да ће остати у константном контакту у наредним данима како би проценили резултате данашњег састанка, додаје се у саопштењу ЕЕАС.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала