Вучић: За Угљанина сам педер, за Хрвате терориста, за Тачија ђаво, а за Србе издајник

© Sputnik / Радоје ПантовићПредседник Србије Александар Вучић у свом кабинету на Андрићевом венцу
Председник Србије Александар Вучић у свом кабинету на Андрићевом венцу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Хелсинкију, пред одлазак на нове разговоре у Бриселу, да они који размишљају о показивању мишића у односима са Приштином треба да размисле о цени коју би требало да платимо.

„Интересантно је да сам за Сулејмана Угљанина и његове присталице педер и фашиста, за Хрвате сам терориста, заједно са Александром Карађорђевићем, за Тачија сам ђаво, не знам шта сам све за Комшића. То сам слушао током његове кампање, као и да треба да ћутим како не бих имао проблема с њим. За добар део људи у Србији сам издајник, јер треба да будем и ђаво и терориста на куб да не будем издајник“, констатовао је Вучић.

Интерпол Косово ЕУ - Sputnik Србија
„Косово је већ у Интерполу — на потерницама!“

Он је рекао да се из тога види, ма колико се осмехивао, колико је тешка позиција Србије, и колико морате да се понашате одговорно и озбиљно, одговорније и озбиљније од свих других да бисте чували мир и стабилност и да не подлегнете личним оценама.

„Ја не желим да подлегнем личним оценама, иако није нимало ни пријатно ни лепо да разговарам са Тачијем, нити са било ким од њих. Али, као што сам у више наврата рекао, боље је сто година преговарати него један дан ратовати“, навео је Вучић.

Он је казао да ми волимо с времена на време да размишљамо о показивању мишића, а заборављамо на цену коју би требало да платимо.

Рекао је да, иако је говорио да је ојачао војску, не за 150 пута, како је погрешио, већ је за 150 одсто ојачао њене капацитете, зна колико смо и даље нејаки, и колико нам је потребно додатне снаге, економске и друге, и колико нам је важан мир.

„Колико је сувише важан да све друго не може да се пореди с тим. Људи који би да показују мишиће морају добро да знају податке, све добро разумеју да би онда могли својим емоцијама да дају одушка. Ја немам право на то и морам да се понашам много одговорније од свих других у региону, а то препознају у међународној заједници“, нагласио је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала